Digitaal ontmaagd, over bloemetjes, bijtjes en dickpics

Met je pubers over seks praten: niet simpel. Doet de gedachte aan gênante gesprekken het schaamrood naar je wangen stijgen? Ben je bang om je bloot te geven en is sexting ver van je bed? Spreekster, journaliste, en auteur Sarah Van Gysegem zet je via concrete situaties en praktische tips een heel eind verder en helpt je korte metten maken met taboes.

Locatie

Bazel 9150 Kruibekestraat 55A Refter Sint-Jorisinstituut

Door spreekster Sarah Van Gysegem, vorig jaar ook al te gast in Bazel, journaliste voor het tijdschrift BOTsing van de Gezinsbond, en tevens auteur van het handboek “Typisch Tieners”.

De wondere wereld van bloemetjes, bijtjes, en … dickpicks.
Verliefdheid blaast jouw pubers nog altijd even hard van hun sokken, net zoals wij ouders dit ervaren hebben.
En liefdesverdriet doet nog altijd verschrikkelijk veel zeer. Het grote verschil met onze ervaring: die hele ontdekkingstocht speelt zich vandaag ook in een andere kamer af, namelijk die met een internetverbinding. En in die andere kamer zijn er meer risico's. Daar moet je tieners toch bewust van maken. Want voor zij het beseffen, sturen ze bijvoorbeeld pikante foto´s van zichzelf naar hun nieuwe liefje, heel opwindend, en tieners zullen er sowieso mee experimenteren. Maar dan worden die foto´s ook nog vlotjes gedeeld …. Het is dus een beter idee om hen ermee te leren omgaan en wat veiligheidstips mee te geven, op de juiste manier.

Met je pubers over seks praten: niet simpel! Doet de gedachte aan gênante gesprekken het schaamrood naar je wangen stijgen? Ben je bang om je bloot te geven en is sexting ver van je bed? Sarah zet je via concrete situaties en praktische tips een heel eind op weg en helpt je korte metten maken met taboes. Zo kan je met een gerust hart je tieners hun weg laten zoeken op het pad van liefde en seks. In real life én digitaal.

Praktisch

Doelgroep
Volwassenen (+18j)
Voor wie?
Iedereen
Prijs
5.00

Toegangsprijs € 5, drankje inbegrepen, te betalen op de avond zelf.

Inschrijven

03 740 03 30 (school) of op gezinsbondbazel@gmail.com

Heeft u nog vragen? Contacteer ons.

Deelnemen

Zin om te helpen?

Sofie vertelt over de vrijwilligers van de Gezinsbond. Over hun talenten, hun activiteiten, hun plezier en hun gedrevenheid.

Meer activiteiten